اشتباهات تازه کارها در زمان نصب دوربین مداربسته
نصابهای تازه کار چه اشتباهاتی انجام میدهند؟
نصب دوربین مداربسته اگر اصولی و درست انجام نشود، باعث بروز مشکلات زیادی خواهد شد. سیستم نظارت تصویری نامناسب بسیار ضعیف عمل کرده و حتی ممکن است بلا استفاده بماند.
آموزش چگونگی نصب مسئله مهمی است که همه نصابهای دوربین مداربسته باید به طور تخصصی و کامل بگذرانند. با این حال عمده مشکلات در طول انجام کار و با به دست آوردن تجربه رفع میشوند.
برخی نصابهای تازه کار ممکن است اشتباهاتی انجام دهند، در این مطلب به بررسی این اشتباهات رایج در بین نصابها میپردازیم. اگر نصاب هستید با ما همراه باشید تا با این اشتباهات آشنا شوید و در مراحل کار خود دچار آنها نشوید.
1. اشتباه در تخمین متراژ کابل
گاهی برخی نصابها متراژ کابلهای به کار رفته را به درستی اندازه نمیگیرند و از کابل دو تکه استفاده میکنند. دو تکه شدن کابل باعث ضعیف شدن سیگنالها و افت کیفیت تصویر خواهد شد. بنابراین پیش از اقدام به بریدن کابل از اندازهگیری خود مطمئن شوید.
به هرحال در برخی پروژهها ممکن است مجبور به اتصال و اضافه کردن کابل شوید، در این شرایط توصیه میکنیم از لحیم کردن مغزی دو کابل کواکسیال و محکم تاباندن قسمت شیلد دوکابل، این اتصال را انجام دهید تا ضعیف شدن سیگنال را به حداقل برسانید.
نکته دیگری که در مورد کابلها وجود دارد انتخاب کابل بیکیفیت است. کابلهای ارزان قیمت و بدون کیفیت مشکلاتی را به دنبال دارند و حتی ممکن است باعث خرابی دوربین مداربسته شود.
2. انتخاب ارتفاع اشتباه برای دوربین
قرار دادن دوربینهای مداربسته در ارتفاع پایین، باعث میشود دامنه تصاویر گرفته شده توسط دوربین محدود شود. هدف شما از نصب سیستم نظارت تصویری این است که نمایی از چهرهها و بالاتنه افراد را در دوربین خود داشته باشید و همچنین تصاویر رفت و آمد اتومبیلها را به طور کامل از طریق پلاک آنها در محیط بیرون و پارکینگها کنترل کنید. قرار گرفتن دوربین در ارتفاع خیلی پایین باعث میشود به این دادهها دسترسی نداشته باشید.
دقت داشته باشید که ارتفاع قرارگیری دوربین به نوع دوربین (مخصوصاً زاویه و بردی که می گیرد) و آنچه قرار است بر آن نظارت شود، بستگی دارد.
3. مکان اشتباه نصب دوربین
نصاب قبل از نصب دوربین باید اطمینان حاصل کند که هیچ عاملی در اطراف دوربین (مانند شاخههای درختان، پردهها، کمد، در و سایر موارد) دید آن را مسدود نمیکند. بنابراین بررسی تمام عوامل اطراف دوربین قبل از نصب آن مسئله بسیار مهمی است.
4. قرار گرفتن دوربینها روبروی هم
اغلب بیش از یک دوربین برای پوشش و کنترل موثر بر ناحیه تحت نظارت نیاز است، اما اشتباهی که اغلب رخ میدهد و یکی از دوربینهای نصب شده را بلااستفاده میکند، روبهروی هم قرار دادن دوربینهاست. علاوه بر این نور مادون قرمز دوربینهای روبهروی هم بر روی یکدیگر تاثیر گذاشته و باعث خرابی تصاویر میشود. دقت کنید که زاویه قرارگیری دوربینها به گونهای باشد که این اتفاق نیفتد.
5. نور خیلی زیاد یا خیلی کم
همیشه باید نور محل نصب دوربین در نظر گرفته شود. نور زیاد و همچنین نور کم ممکن است تشخیص تصاویر گرفته شده را سخت کنند. اگر نور محل تحت کنترل شما خیلی قوی یا خیلی کم است، نوع دوربینی که انتخاب میکنید باید بتواند آن را مدیریت کرده و بر اساس آن تنظیم شود. کارشناسان ما در داتیس قبل از شروع به کار، از محل نصب دوربین بازدید و پارامترهای منحصر به فرد آن را مطالعه میکنند تا به شما کمک کنند بهترین دوربین مداربسته را برای پروژه خود انتخاب کنید.
6. ضد آب نبودن اتصالات
در زمان نصب دوربینهای امنیتی، از ضدآب بودن اتصالات آنها مطمئن شوید. این اشتباه رایج باعث تحمیل هزینه اضافه برای تعمیر دوربینها به کارفرما میشود. استفاده از اتصالات ضد آب برای دوربین مداربسته و محافظت از آنها ضروری است تا بتوانید دوربین خود را در برابر هر نوع تغییر آب و هوایی مقاومسازی کنید.
7. انتخاب میدان دید اشتباه برای دوربین
موقعیت و زاویهی دید دوربین مداربسته مسئله مهمی است، بنابراین اگر میخواهید از میدان دید دوربین خود بیشترین بهره را ببرید، در مورد درستی زاویه دید آن مطمئن شوید. به عنوان مثال برای تحت پوشش قرار دادن کل حیاط، دوربین باید با زاویه درست و در محلی مناسب نصب شود که هیچ مانعی در مقابل آن وجود نداشته باشد.
به عبارت دیگر، قرار نیست مکان دوربین را طبق علاقه و سلیقه خود انتخاب کنید، زیرا ممکن است محل مناسبی را برای نصب انتخاب نکنید؛ کمک گرفتن از نصاب متخصص و با تجربه احتمال بروز چنین مشکلی را به صفر میرساند.
8. وجود نویز در تصاویر
اگر دوربین مداربسته نصب میکنید، احتمالا تاکنون با مشکل نویز در تصاویر دوربین مداربسته روبهرو شده باشید. عوامل مختلفی باعث بروز نویز در تصاویر دوربینهای مداربسته میشوند. یکی از علل بروز نویز در تصاویر قرار گرفتن دوربین در کنار کابل برق و نویز محیط است.
عامل دیگر بروز این مشکل میتواند ناشی از اشتباه در اتصالات منبع تغذیه باشد.
در ادامه نکاتی در خصوص این اتصالات بیان میکنیم که رعایت آنها از بروز نویز در تصویر جلوگیری میکند. اگر از سوکتهای BNC پرسی استفاده میکنید چند نکته را مد نظر قرار دهید:
- از خرید سوکتهای ارزان قیمت خودداری کنید زیرا علاوه بر اینکه در کیفیت تصاویر نقش مهمی دارند، باعث نویز در تصاویر ضبط شده هم میشوند.
- آچار پرس یکی از مهمترین ابزار کار شماست، در انتخاب آچار پرس دقت کنید.
- از کابلهای با کیفیت و استاندارد استفاده کنید تا قطر مغزی با نوع سوکت BNC مطابقت داشته باشد.
در ادامه به چند نکته مهم درباره سوکتهای BNC اشاره میکنیم که در هنگام استفاده از آنها باید رعایت کنید:
- استفاده از سوکتهای با کیفیت
- پرس کردن محکم شیلد کابل و پیچ کردن اصولی مغزی
حتماٌ سوکتهای سمت دستگاه ضبط کننده تصاویر را لحیم کنید، به دلیل جابهجایی دستگاه احتمال قطع و وصل شدن تصاویر وجود دارد.
9. قطعی تصاویر به دلیل اشتباه در نصب
انجام برخی اشتباهات در زمان نصب دوربین مداربسته باعث قطعی تصاویر خواهد شد، از جمله:
- اتصال اشتباه قطبهای آدابتور
- پارگی کابل در مسیر و قطع شدن آن
- قطعی سوکتهای BNC
- استفاده از سوکتهای تغذیه بی کیفیت
کلام آخر
متخصصین ما در داتیس آموزشهای لازم برای نصب را دیده اند و در فرایند خرید و نصب دوربین همواره در کنار شما هستند. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید.