1. خانه
  2. آموزش
  3. مقالات
  4. تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال؛ کدام را بخریم؟

وجود سیستم دوربین امنیتی (CCTV) به شما امکان می‌دهد بر خانه و دفتر خود نظارت کامل داشته باشید. هنگامی که شما در داخل ملک نیستید، دوربین امنیتی به عنوان چشم شما عمل می‌کند و تمامی اتفاقاتی که در محیط رخ می‌دهند را به صورت عکس و ویدیو ضبط می‌کند. درست است که هدف اصلی همه دوربین‌های مدار بسته نظارت و ثبت اتفاقات در یک فضای خاص است، اما آنها داده‌ها را به طور یکسان ضبط نمی‌کنند. به همین دلیل است که وقتی برای خرید دوربین مداربسته اقدام می‌کنید، با دو نوع اصلی یعنی آنالوگ و دیجیتال روبرو می‌شوید. در این مقاله از وبسایت «پویش رایان داتیس» به تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال می‌پردازیم تا به شما در انتخاب مدل مناسب کمک کنیم.

دوربین مدار بسته آنالوگ چیست؟

اولین و قدیمی‌ترین دوربین‌های مداربسته به صورت آنالوگ کار می‌کردند. در ابتدا، این دوربین‌ها فقط برای نمایش داده‌ها روی تلویزیون یا نمایشگر استفاده می‌شدند و داده‌ها را از طریق یک کابل کواکسیال منتقل می‌کردند. بعداً، دوربین‌های مداربسته آنالوگ به قابلیت ضبط ویدیو مجهز شدند. به این صورت که دوربین ویدیو را ضبط می‌کند و داده‌ها را به یک ضبط کننده ویدیوی دیجیتال (DVR) می‌فرستد. سپس DVR ویدئوی آنالوگ را به ویدئوی دیجیتال تبدیل کرده و آن را روی یک نوار دیجیتالی (نوار VHS) ذخیره می‌کند.

اکنون دوربین‌های مداربسته آنالوگ به جای نوار دیجیتالی از یک هارد دیسک داخلی برای ذخیره تصاویر و ویدیوها بهره می‌برند. همچنین اکثر دوربین‌های کابلی آنالوگ از فناوری‌های جدید مانند قابلیت دید در شب مادون قرمز پشتیبانی می‌کنند.

دوربین مدار بسته دیجیتال چیست؟

در بررسی تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال به سراغ دوربین مداربسته دیجیتالی می‌رویم. این دوربین‌ها تمامی تصاویر و ویدیوها را به صورت دیجیتالی ضبط می‌کنند. در نتیجه نیازی به دستگاه ضبط کننده ویدیوی دیجیتال (DVR) نیست. داده‌ها مستقیماً روی یک هارد دیسک، کارت SD، سرور شبکه یا فضای ابری ذخیره می‌شوند. اکثر دوربین‌های امنیتی دیجیتال مدرن اغلب با نام دوربین‌های IP یا شبکه شناخته می‌شوند.

یک یا چند دوربین IP داده‌ها را به یک ضبط کننده ویدیوی شبکه (NVR) ارسال می‌کنند و از کابل‌های اترنت برای انتقال داده‌ها بهره می‌برند. از آنجایی که کل سیستم دوربین به شبکه متصل است، امکان مشاهده تصاویر در هر کامپیوتر و دستگاهی وجود دارد. امروزه دوربین‌های مداربسته دیجیتالی از اتصال وایرلس پشتیبانی می‌کنند. به این معنی که نیاز به استفاده از کابل نیست و دوربین وای فای با فناوری Wi-Fi کار می‌کند.

What is an analog CCTV camera

مزایا و معایب دوربین‌های آنالوگ

برای درک بهتر تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال توصیه می‌کنیم ابتدا مزایا و معایب این دوربین‌ها را بررسی کنید. جوانب منفی و مثبت دوربین‌های مدار آنالوگ عبارتند از:

مزایا:

  • قیمت کمتر نسبت به دوربین‌های دیجیتالی

  • تنوع گسترده در انواع مدل‌ها و برندها

  • شرایط نصب و راه اندازی راحت و سریع

  • از دست دادن سیگنال به مقدار بسیار کم

  • سازگار با سیستم‌های قدیمی و بدون نیاز به ارتقا

معایب:

  • کیفیت تصویر یا ویدیو پایین‌تر از دوربین‌های دیجیتالی

  • فاقد ویژگی‌های پیشرفته مانند دسترسی از راه دور یا هوش مصنوعی

  • سیم کشی پیچیده‌تر به دلیل کابل‌های بیشتر

  • مقیاس پذیری محدود نسبت به دوربین‌های دیجیتالی

  • رمزگذاری نشدن داده‌ها (اطلاعات قابل خواندن هستند)

مزایا و معایب دوربین‌های دیجیتال

در بررسی تفاوت دوربین های مداربسته آنالوگ و دیجیتال، حالا به سراغ جوانب مثبت و منفی دوربین‌های دیجیتالی می‌رویم:

مزایا:

  • بهترین کیفیت تصویر با قابلیت ضبط ویدیو 4K

  • مناسب برای ساختمان‌ها و املاک بزرگ

  • فروش در دو نوع کابلی (اترنت) و وایرلس (وای فای)

  • استفاده از فناوری PoE (برق رسانی و انتقال داده با کابل اترنت)

  • رمزگذاری شدن داده‌ها (اطلاعات غیر قابل خواندن هستند)

  • امکان پخش زنده و نظارت از راه دور توسط اپ گوشی همراه

  • مقیاس پذیر و امکان ارتقا در آینده

معایب:

  • هزینه راه اندازی اولیه بیشتر نسبت به دوربین‌های آنالوگ

  • نیاز به فضای ذخیره سازی بیشتر برای ذخیره داده با حجم زیاد

Advantages and disadvantages of analog cameras

تفاوت دوربین‌های مداربسته آنالوگ و دیجیتال

اجازه دهید چند معیار مهم را مورد بررسی قرار دهیم تا شما بتوانید فرق دوربین‌های آنالوگ و دیجیتال را بهتر درک کنید.

کیفیت تصویر

ممکن است کیفیت تصویر در دوربین‌های آنالوگ را در فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی قدیمی دیده باشید. ویدیوهای گرفته شده توسط دوربین‌های آنالوگ دانه دانه و فاقد کیفیت لازم هستند. بدین دلیل که در این دوربین‌ها داده‌ها به صورت کابلی انتقال پیدا می‌کنند و سپس داده‌ها از حالت آنالوگ به دیجیتال تبدیل می‌شوند. این روند باعث افت کیفیت تصویر می‌شود. 

دوربین‌های آنالوگ بالا رده نیز نمی‌توانند از نظر کیفیت تصویر با دوربین‌های دیجیتالی میان رده رقابت کنند. دوربین‌های دیجیتال می‌توانند با کیفیت‌های 720p، 1080p و حتی 4K ضبط کنند. پس در بررسی تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال از نظر کیفیت تصویر باید بگوییم که نوع دیجیتال گزینه به مراتب بهتری محسوب می‌شود.

سهولت نصب

هر دو دوربین امنیتی آنالوگ و دیجیتال از نظر نصب پیچیدگی‌های مخصوص به خود را دارد. نصاب باید مسیر سیم کشی را برنامه ریزی کند تا بتواند مسیریابی کابل‌ها و اتصالات تجهیزات به یکدیگر را به درستی انجام دهد. سیستم‌های آنالوگ از کابل‌های کواکسیال برای انتقال داده و اتصالات استفاده می‌کنند.

دوربین‌های دیجیتال هم از کابل‌های کواکسیال و هم کابل‌های اترنت (دوربین‌های مخصوص شبکه یا IP) بهره می‌برند. از طرفی، جدیدترین دوربین‌های دیجیتال با قابلیت اتصال Wi-Fi نیز در دسترس هستند؛ بنابراین، شرایط نصب برخی از مدل‌های دوربین‌های دیجیتال آسان‌تر از نوع آنالوگ است.

مقیاس پذیری

تعداد دوربین‌ها در یک مکان خاص به قابلیت DVR در یک در سیستم امنیتی آنالوگ بستگی خواهد داشت. اگر می‌خواهید در فضای خود هشت دوربین قرار دهید و دستگاه DVR از 10 دوربین پشتیبانی می‌کند، این امکان را دارید در آینده فقط دو دوربین دیگر به سیستم امنیتی خود اضافه کنید. 

دوربین‌های IP دیجیتال متفاوت عمل می‌کنند. هر دوربین مانند کامپیوترها و گوشی‌های همراه یک آدرس IP منحصر به فرد دارد؛ بنابراین، می‌توانید در آینده با اضافه کردن تجهیزات شبکه مانند سوئیچ یا روتر، چندین دوربین دیجیتال دیگر داشته باشید. پس از نظر مقیاس پذیری و گسترش تعداد دوربین‌ها، نوع دیجیتالی می‌تواند انعطاف پذیری بیشتری را در اختیارتان قرار دهد.


 

The difference between analog and digital cameras

قیمت دوربین

بررسی قیمت می‌تواند تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال را مشخص کند. هزینه خرید و نصب سیستم امنیتی آنالوگ نسبتا پایین است؛ بنابراین، برای مغازه‌ها و مشاغل کوچک، وجود چند دوربین آنالوگ، یک دستگاه DVR و یک هارد دیسک کافی است. از طرفی، برای توسعه دوربین‌های آنالوگ به کابل کشی بیشتر و دستگاه‌های اضافی نیاز است که این موضوع هزینه را افزایش می‌دهد. 

در مورد قیمت دوربین‌های IP دیجیتال باید بگوییم تفاوت زیادی وجود دارد. تنوع قیمتی این دوربین‌ها بیشتر به دلیل وجود برندهای مختلف و محصولات با فناوری‌های پیشرفته است. پس با هر مقدار بودجه‌ای می‌توانید دوربین دیجیتال را تهیه کنید. همچنین دوربین‌های دیجیتال میان رده اغلب قیمتی مشابه دوربین‌های آنالوگ باکیفیت دارند

میزان امنیت

دوربین‌های امنیتی آنالوگ فقط اتفاقات را ضبط کرده و داده‌های ویدئویی را به DVR ارسال می‌کنند. سپس دستگاه DVR این داده‌های را به اطلاعات دیجیتالی تبدیل کرده و ذخیره می‌کند. در این شرایط، هیچ ویژگی امنیتی یا رمزگذاری وجود ندارد؛ اما داده‌ها در دوربین‌های امنیتی دیجیتال قبل از انتقال به سرور (NVR) رمزگذاری می‌شوند. بنابراین فقط افراد مجاز می‌توانند به داده‌ها دسترسی داشته باشند. 

همچنین دوربین مداربسته دیجیتال امکان نظارت از راه دور را فراهم می‌کند. شما می‌توانید با استفاده از گوشی هوشمند و اتصال اینترنتی بر ملک خود از هر کجای دنیا نظارت داشته باشید. این ویژگی با سیستم‌های آنالوگ امکان پذیر نیست، مگر اینکه تجهیزات اضافی و اغلب پرهزینه تهیه کنید.


 

Comparison of analog and digital cameras

جدول تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال

تفاوت دوربین آنالوگ و دیجیتال؛ کدام بهتر است؟

پس از بررسی فرق دوربین های آنالوگ و دیجیتال، مطمئناً استفاده از جدیدترین دوربین مداربسته یعنی نوع دیجیتال منطقی‌تر است. از طرفی، هزینه دوربین‌های دیجیتال با محبوبیت بیشتری که کسب می‌کنند، به تدریج در حال کاهش است؛ بنابراین خرید این نوع دوربین می‌تواند گزینه بهتری باشد. همانطور که قبل‌تر گفته شد، دوربین‌های امنیتی آنالوگ قطعا راه حل مقرون به صرفه‌تری هستند. اگر یک مغازه یا کسب و کار کوچک دارید، نصب چند دوربین آنالوگ با DVR و‌ هارد دیسک مناسب خواهد بود؛ اما اگر خانه بزرگی دارید یا یک سازمان را اداره می‌کنید، توصیه می‌کنیم برای خرید دوربین دیجیتال اقدام کنید.

 

مشخصات

دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مداربسته دیجیتال

رزولوشن

کیفیت استاندارد (چندین دوربین آنالوگ HD هستند)

کیفیت بالا، 720p، 1080p و حتی 4K

نوع اتصال

عمدتاً اتصال کابلی (نوع وایرلس به ندرت وجود دارند)

تنوع گسترده در اتصال کابلی و وایرلس

نوع کابل

  کابل کواکسیال

کابل اترنت در مدل‌های سیمی

رمزگذاری

بدون رمزگذاری داده‌ها

با رمزگذاری داده‌ها

ذخیره سازی

استفاده از هارد دیسک

سرور شبکه، هارد دیسک، کارت SD و حتی فضای ذخیره سازی ابری

تجزیه و تحلیل

فقط برای نظارت و ذخیره داده

قابلیت‌های ردیابی انسان، ردیابی اشیا و غیره

 

کلام آخر

دوربین‌های امنیتی در اشکال، اندازه‌ها و فناوری‌های مختلف عرضه می‌شوند. در این میان، دو نوع اصلی این دوربین‌ها یعنی آنالوگ و دیجیتال در بازار وجود دارند. دوربین‌های آنالوگ در حال از دست دادن جایگاه خود هستند، زیرا فناوری در همه جنبه‌های زندگی نفوذ کرده است. دوربین‌های دیجیتال مدرن به ویژه مدل‌های وای فای می‌توانند کیفیت تصویر بهتر، امنیت بالاتر، ویژگی‌های بیشتر و راحتی را ارائه دهند. در نهایت، با درک تفاوت دوربین های مداربسته آنالوگ و دیجیتال می‌توانید محصول مناسب را تهیه کنید. برای خرید دوربین وای فای می‌توانید از وبسایت رایان داتیس اقدام کنید. همچنین با تیم پشتیبانی ما برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.