1. خانه
  2. آموزش
  3. مقالات
  4. نحوه جلوگیری از شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته

نحوه جلوگیری از شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته

شما دوربین مداربسته را به این علت تهیه می کنید که بتوانید تصاویر باکیفیتی را بگیرید و امنیت ملک خود را افزایش دهید؛ پس اگر قرار است تصویر دوربین بی‌کیفیت یا شطرنجی باشد، هدف از خرید این تجهیزات نظارت تصویری چیست؟ درحقیقت، علت شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته اغلب به خود دوربین مربوط نمی‌شود، بلکه مسائل جانبی در این پیکسلی شدن تصویر دخیل هستند. در این بررسی از فروشگاه اینترنتی رایان داتیس در مورد علل و راه‌های جلوگیری از شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته صحبت می‌کنیم.

علت شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته می‌تواند به عدم نگهداری منظم، استفاده از دوربین‌های آنالوگ قدیمی، ضبط با کیفیت SD، موقعیت نادرست دوربین، میدان دید محدود، مشکلا آب و هوایی، مشکلات شبکه، کابل کشی نامناسب و غیره هستند.


 

alt

علت شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته چیست؟

علت شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته ممکن است به یک یا چند دلیل رخ دهد. مهم است که با بررسی علت به سرعت مشکل را حل کنید تا دوربین‌های امنیتی شما بهترین عملکرد خود را ارائه دهند. در ادامه به علل افت کیفیت و شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته اشاره می‌کنیم:

1- عدم نگهداری منظم

عدم نگهداری منظم یکی از دلایل رایج کیفیت پایین و شطرنجی شدن فیلم دوربین‌های امنیتی است. هنگامی که دوربین‌ها به طور مرتب تمیز یا بازرسی نمی‌شوند، مسائلی مانند انسداد لنز، تجمع گرد و غبار و سایر موارد می‌توانند به طور قابل توجهی عملکرد دستگاه را مختل کنند. در محیط‌هایی که مقدار گرد و غبار و عوامل محیطی شدید هستند، کیفیت ضبط فیلم توسط دوربین مدار بسته پایین می‌آید. پس توصیه می‌کنیم ابتدا دوربین‌های خود را تمیز کنید و اگر نیاز به تعمیر دارند، اقدامات لازم را انجام دهید.

2- دوربین‌های آنالوگ قدیمی

دوربین‌های آنالوگ قدیمی اغلب به دلیل محدودیت‌هایی مانند رزولوشن پایین، اغل کیفیت تصویر ضعیف‌تری را ارائه می‌دهند. این دوربین‌ها که زمانی ستون فقرات سیستم‌های امنیتی بودند، اما اکنون جای خود را دوربین‌های پیشرفته‌تر داده‌اند. ارتقاء به دوربین مداربسته وای فای و IP (تحت شبکه) می‌تواند به طور چشمگیری کیفیت تصویر را بهبود بخشد. دوربین‌های آنالوگ مدرن نیز وضوح تصویر به مراتب بالاتری را ارائه می‌دهند؛ بنابراین اگر دوربین امنیتی شما کیفیت تصویر مناسبی ندارد، ارتقای آنها به مدل‌های پیشرفته‌تر گزینه خوبی خواهد بود.

 

3- ضبط با کیفیت SD

ضبط با کیفیت استاندارد (SD) به جای کیفیت بالا (HD) علت شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته است. فیلم‌های SD فاقد جزئیات و وضوح لازم برای شناسایی چهره افراد، پلاک وسایل نقلیه و سایر موارد هستند. در شرایط امنیتی که دقت ضبط فیلم در درجه اول اهمیت دارد، ضبط با کیفیت  HDمی‌تواند وضوح لازم را برای ثبت جزئیات دقیق فراهم کند. دوربین‌های پیشرفته می‌توانند ضبط ویدیو با رزولوشن 4K را نیز ارائه دهند. پس انتخاب دوربین با کیفیت حداقل HD توصیه می‌شود.

4- استفاده از زوم دیجیتال

استفاده از زوم دیجیتال اغلب منجر به کاهش قابل توجه کیفیت و شطرنجی شدن تصویر می‌شود. برخلاف زوم اپتیکال که لنز دوربین را تنظیم می‌کند تا دید نزدیک‌تری را بدون از دست دادن وضوح ارائه دهد، زوم دیجیتال تصویر را از طریق نرم‌ افزار بزرگنمایی می‌کند که این موضوع منجر به ضبط فیلم‌های پیکسلی و دانه‌دار می‌شود. این افت کیفیت می‌تواند تشخیص جزئیات مهم مانند ویژگی‌های چهره یا پلاک وسایل نقلیه دشوار کند. برای جلوگیری از این مشکلات، توصیه می‌شود از دوربین‌های مجهز به قابلیت زوم اپتیکال استفاده کنید.

- موقعیت نادرست دوربین

موقعیت نصب نادرست می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند ضبط تصویر در نقاط کور، وجود تابش خیره کننده آفتاب و زوایای دید غیرکاربردی شود. به عنوان مثال، دوربینی که مستقیماً به سمت یک منبع نور روشن قرار دارد، تابش خیره کننده نور را جذب می‌کند و تصویری با کیفیت پایین را ارائه می‌دهد. هدف شما باید این باشد که دوربین را در مکانی نصب کنید که منطقه وسیعی را بدون وجود مشکلات محیطی ضبط کند. توصیه می‌کنیم نحوه نصب اصولی را به متخصصان بسپارید.

6- شرایط نوری نامناسب

شرایط نوری ناکافی می‌تواند به شدت بر کیفیت فیلمبرداری دوربین امنیتی تاثیر بگذارد. این موضوع علت شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته است. دوربین‌هایی که در محیط‌های کم نور یا بسیار پر نور قرار دارند، اغلب تصاویر دانه دانه، پیکسلی و نامشخصی تولید می‌کنند. این کیفیت تصویر ضعیف، توانایی دوربین را برای گرفتن فیلم‌های مفید به ویژه برای اهداف شناسایی یا تصویربرداری در شب به خطر میندازد. بهبود شرایط نور در مناطق تحت نظارت دوربین می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت تصویر را افزایش دهد.

7- میدان دید محدود

میدان دید محدود به این معنی است که دوربین نمی‌تواند یک منطقه وسیع را ضبط کند. این موضوع اغلب در فضاهای بزرگ رخ می‌دهد. برای مثال، شما یک محوطه بزرگ در ویلای خود دارید. دوربین شما تنها می‌تواند بخشی از این منطقه را پوشش دهد و برای مناطق دورتر ممکن است کیفیت ویدیو کاهش پیدا کند. گسترش میدان دید با افزودن دوربین‌های بیشتر یا انتخاب مدل‌هایی با زوایای بازتر می‌توانند این چالش را کاهش دهند. همچنین انتخاب دوربین با لنز قوی می‌تواند کیفیت تصویربرداری بالایی را در اختیارتان قرار دهید.

8- مشکلات آب و هوایی

دوربین‌هایی که برای شرایط آب و هوایی سخت ساخته نشده‌اند، ممکن است دچار مه گرفتگی، لکه‌های آب و سایر مشکلاتی شوند. این موارد همگی در افت کیفیت تصویر نقش دارند. این مشکل به ویژه در محیط‌های بیرونی شایع است که دوربین‌ها مستقیماً در معرض عناصری مانند باران، برف و دمای شدید قرار دارند. انتخاب دوربین‌های امنیتی مقاوم در برابر آب و هوا (ضد مه) یا استفاده از پوشش‌های مناسب برای جلوگیری از افت تصویر، امکان ضبط با وضوح بالا را فراهم می‌کند.

9- سیستم عامل یا نرم افزار قدیمی

اگر دوربین‌های امنیتی با سیستم عامل یا نرم افزار قدیمی کار کند، امکان کاهش وضوح تصویر وجود دارد. همچنین ممکن است مشکلات امنیتی و عملکردی دیگری رخ دهند. این اشکالات می‌توانند کارایی کلی سیستم نظارت تصویری شما را به طور قابل توجهی مختل کنند و منجر به ضبط فیلم های بی‌کیفیت و افزایش خطر تهدیدات سایبری شوند. به‌روزرسانی منظم میان افزار و نرم افزار سیستم دوربین امنیتی می توانند سیستم نظارتی شما را به آخرین پیشرفت‌ها، وصله‌های امنیتی و ویژگی‌ها مجهز می‌کند.

10- کیفیت پایین لنز

کیفیت لنز تا حد زیادی بر وضوح و جزئیات فیلم گرفته شده توسط دوربین‌های امنیتی تأثیر می‌گذارد. لنزهای ضعیف باعث ضبط تصاویری مبهم، مخدوش یا فاقد کنتراست می‌شوند که این موضوع تشخیص جزئیات مهم را دشوار می‌کند. سرمایه گذاری روی دوربین‌هایی با لنزهای با کیفیت می‌تواند علت شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته را از ببرد. لنزهای با کیفیت اغلب تصاویر واضح، فوکوس بهتر و نمایش رنگ دقیق‌تر را ارائه می‌کنند و توانایی سیستم نظارتی شما را برای اطمینان از ضبط تصاویر با جزئیات دقیق افزایش می‌دهند.

alt

راهکارهای جلوگیری از شطرنجی شدن تصاویر دوربین مداربسته

علت شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته را متوجه شدید، اکنون می‌تواند با انجام کارهای زیر از افت کیفیت دوربین خود جلوگیری کنید:

  • دوربین‌ها با تکنولوژی‌های جدید را خریداری کنید.

  • ضبط با کیفیت بالای HD را به جای SD در نظر بگیرید.

  • دوربین‌های خود در زمان‌های مشخص تمیز کنید.

  • دوربین‌ها را در موقعیت‌های مناسب نصب کنید.

  • سیستم عامل یا نرم افزار قدیمی را آپدیت کنید.

  • دوربین‌های امنیتی با کیفیت لنز قوی را انتخاب کنید.

  • هرگونه مشکل در شبکه اینترنتی را برطرف کنید.

کلام آخر

پیکسل شدن یا علت شطرنجی شدن تصویر دوربین مداربسته معمولاً به دلیل مسائلی مانند عدم نگهداری منظم، استفاده از دوربین‌های آنالوگ قدیمی، ضبط با کیفیت SD، موقعیت نادرست دوربین، میدان دید محدود، مشکلا آب و هوایی، مشکلات شبکه، کابل کشی نامناسب و غیره رخ می‌دهد. هنگامی که وضوح دوربین برای ناحیه تحت نظارت بسیار کم باشد، جزئیات از بین می‌روند و در نتیجه تصاویر پیکسلی ایجاد می‌شوند. 

مشکلات شبکه مانند پهنای باند محدود یا اتصال اینترنتی ضعیف می‌توانند کیفیت تصویر را کاهش دهند. سایر مشکلات دیگر کم و بیش باعث افت کیفیت تصویر می‌شوند. با درک علت اصلی می‌توانید مشکل را حل کنید. برای خرید بهترین دوربین مداربسته با وبسایت رایان داتیس اقدام کنید.

سوالات متداول